02 Şub Serenad – Zülfü Livaneli
“Gücü olmayan adalet acizdir, adaleti olmayan güç ise zalim!”
Zülfü Livaneli’nin en etkileyici kitaparından biri daha!
Hala ismini bile duyduğumda tüylerimi diken diken ediyor Serenad!
Günümüz Türkiye’sinde, tek başına ayakta durmaya çalışan, kariyer sahibi, modern, yalnız, anne Maya Duran’ın, çalıştığı üniversiteye konuk olarak gelen yaşlı profesör Maximillian Wagner ile tanışmasıyla hayatının tamamen ve kontrolsüzce farklı bir yöne akışını okuyoruz, en basit tabirle.
Ama aslında okudukça, Maya’nın hayatının zaten çoktan kontrolden çıkmış olduğunu anlıyor, modern annenin, çocuğuyla olan çekişmelerine ve birbirlerinden uzaklığına, mutsuzluklarına ve kendi geçmişiyle yaşadığı hesaplaşmalara tanık oluyoruz.
Karmaşık hayatını yönetmeye çalışan Maya, gizemli profesörün geçmişe yolculuğuna tanıklık ederken, kendi geçmişinde ve kendi içinde de bu sayede bir yolculuğa çıkıyor… Okuyucu ise Maya ile günümüz insanının durup düşünmeye, sorgulamaya fırsat bulamadığı ‘sığ’ hayatını sorguluyor; profesörle, tarihin tozlu sayfaları arasına gizlenmiş çok acı, çok can yakıcı bir gerçekle yüzleşiyor.
Geçmişle bu günü ustaca bir kurguyla birleştiren Zülfü Livaneli, okuyucuyu içine çeken, bir çırpıda okurken derinden etkileyen ve hatta sarsan, iç içe geçmiş insan hikayelerini, savaşın acımasızlığını, adaletin gerekliliğini, dil, din, ırk, cinsiyet ayırmadan, politik bir taraf tutmadan, insanca sorguluyor ve adaletsizliğin karşısında ne kadar aciz olduğumuzu hepimizin yüzüne çarpıyor!
Öyle derinden hissediyorsunuz ki milyonlarca yıl yaşanmış acıyı, insanlığınızı sorguluyor, olanların gerçekliğinden utanç duyuyorsunuz sonunda!
Serenad, bir serüven, okurken her bölümde sizi şaşırtıp yeni ufuklar keşfettiren…
Serenad, bittiğine üzüleceğiniz, ardında derin bir hüzünle karışık huzur bırakan, tadı damağınızda kalacak kitaplardan!
Kitap adı: Serenad
Yazar: Zülfü Livaneli
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa: 484
Baskı: 2011
Tür: Roman
#Serenad – Zülfü Livaneli #Serenad #Zülfü Livaneli
- Like
- Digg
- Del
- Tumblr
- VKontakte
- Buffer
- Love This
- Odnoklassniki
- Meneame
- Blogger
- Amazon
- Yahoo Mail
- Gmail
- AOL
- Newsvine
- HackerNews
- Evernote
- MySpace
- Mail.ru
- Viadeo
- Line
- Comments
- Yummly
- SMS
- Viber
- Telegram
- Subscribe
- Skype
- Facebook Messenger
- Kakao
- LiveJournal
- Yammer
- Edgar
- Fintel
- Mix
- Instapaper
- Copy Link
Pelin Üstün
Posted at 22:41h, 25 MartGerçekten okuduğum en etkileyici romanlardan birisi diyebilirim. Okurken okurda hem merak uyandırıyor hem de bir o kadar akıcı bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Hasan kelci
Posted at 14:02h, 24 TemmuzSy.zülfü livaneli romaninizin 210. Sayfasinda türk erkekleri önceden annelerinden ve babalarindan dayak yiyerek yetisiyor.çocuk yaşta cinsel organlarinin ucunun usturayla kesilmesiyle cinsel bir travmaya uğruyorlar diye başlayip devam eden bir bölüm var sanırım bu durumu babandan yada kendinden yada abi ve ya kardeslerinden yada kendi etrafindaki i**lerden biliyorsunuz.ne demek türk erkekleri !! hattinizi bilin adilik serefsizlik yapmayin.dünyaya acılmış olan bir romanda bir halki özelliklede türk halkını böyle cümlelerle tanimlayamazsiniz.
Batuhan
Posted at 20:02h, 27 EkimBir Uzay Efsanesi – Arthur C. Clarke
Henüz daha Ay’a ayak basılmadığı bir dönemde yayınlanan ve 20. yüzyılın en yaratıcı filmlerinden birine de konu olan büyüleyici bir roman. Roman, insanoğlunun evrendeki yerini sorgulamakta ve buna bir cevap aramaktadır.
Dilara
Posted at 17:16h, 17 TemmuzLivaneli seranad kitabında dinler arası diyalog yapması beni üzdü. Böyle bir şey beklemezdim
tarafsız
Posted at 16:27h, 27 TemmuzLivanelinin daha önceki romanlarında da aslında adı”sünnet” ama kendi deyişiyle ”çocuk yaşta cinsel organlarinin ucunun usturayla kesilmesi” bu şekilde değinmiş.sanırım kendisinin bu hususda bir sıkıntısı bir acısı var…
Alteego
Posted at 08:21h, 21 EkimKim tavsiye ettiyse kitabı ayyy ağlamaktan içim çıktı falan filan dendi, kitap bittiğinde aa ben nerde ağlayacaktım oldum.. tarihi olaylar güzel birçok kayıt aldım araştırmak için o kadar. Ya bu arada sonu biraz saçmamıydı? Bana mı öyle geldi